SISTE: Lørenskog velger Lillehammer som motstander i kvartfinalen: – Gutta mine vil gjerne ta Lillehammer, sier Tore Haugum på TV 2 sportskanalen.

Et surt tap mot Lillehammer sist runde gjorde at Lørenskog ikke fikk avslutte grunnserien som de så gjerne ønsket. Sølvet var allerede i boks før kampen mot Stjernen, men det var likevel mye å spille for med tanke på kvartfinalemotstander i NM.

1. periode

Vi fikk servert en slapp åpningen på kampen, og vi så knapt skudd på mål på de første minuttene. Akkurat da Lørenskog begynte å ta litt over dro de på seg en utvisning, og det var i undertall Lørenskog fikk sin første store sjanse.

Lørenskog kom to mot en, og Strøm hadde muligheten til å avslutte fra kloss hold. En Stjernen-spiller kastet seg inn i situasjonen og avverget mål, men dro samtidig på seg en 2-minutter. Hjemmelaget klarte ikke dra nytte av powerplayet.

Bare sekunder før pause fikk Lørenskog en kalddusj. Det så ut som Jakaitis hadde blokkert pucken, men Rondahl stakk inn kølla og fikk pirket pucken ut fra grepet til Lørenskog-målvakten – og inn i nettet!

2. periode

Kalddusjen fra 1. periode skulle kjapt revansjeres. Lørenskog fikk et tidlig Power Play, og Alexander Larsson hamret til fra avstand med fri bane mot mål. Stjernen-målvakt Sander Rene Berg klarte ikke stoppe skuddet, og utligningen var et faktum.

Hjemmelaget fortsatte kjøret, men likevel var det Stjernen som kunne omsatte sitt andre skudd for perioden i scoring. Victor Backman ble servert pucken til venstre, og klinket den under venstrearmen til Jakaitis.

Like etter skjøt Stjernen pucken ut av egen sone, rett på Jakaitis. Lørenskog-målvakten ga retur, rett til en Stjernen-spiller. Jakaitis hentet seg derimot inn og reddet avslutningen.

Sekunder etter kom Steffen Thoresen alene mot mål, og han plasserte pucken lekkert forbi Berg.

Så startet marginene å gå mot hjemmelaget. Etter 35 minutter sa det pling i metallet, da Espeland dundret en puck i tverrliggeren fra blålinja. Bare minutter etter det dro Mikael Dokken seg rundt Stjernen-målvakten, men maktet ikke sette pucken i det åpne nettet.

3. periode

Stjernen var avhengig av seier til fulltid for å ha håp om å klatre på tabellen, og etter 45 minutter ble det håpet for alvor tent. Andreas Heier fikk pucken upresset et par meter fra mål, og plasserte den perfekt opp i hjørnet.

Bare stolpen var i veien for ny Stjernen-scoring et par minutter senere. Jakaitis var på vei bak målet for å hente pucken, men den fikk en lei sprett og traff stolpen på det vidåpne målet.

Men Stjernen-håpet ble brutalt slukket av en scoringsglad amerikaner. Lørenskog satte opp et voldsomt press i overtall, og fra ekstremt spiss vinkel klarte James Sixsmith å lirke pucken inn i krysset.

Med null å tape tok Stjernen ut målvakten med 15 sekunder igjen, men Lørenskog klarte ikke dra nytte av det tomme buret.

54 sekunder ut i spilleforlengelsen fikk Stjernen til et bra angrep, og Andreas Heier fikk stå helt upresset på fem meter. Han tok tid til å sikte, og kunne enkelt sette inn seiersmålet for bortelaget.

Kampfakta

• Lørenskog – Stjernen 3–4
  • (0-1, 2-1, 1-1, 0-1). Lørenskog ishall. Mål:
  • 1. periode: 0–1 (19.43) Philip Rondahl (Peter Wennerström)
  • 2. periode: 1–1 (22.10) Alexander Larsson (Stefan Espeland), 1–2 (30.21) Victor Backman, 2–2 (33.13) Steffen Thoresen (Cocozza, Johansen)
  • 3. periode: 2–3 (45.22) Andreas Heier (David Hallström), 3–3 (53.11) James Sixsmith (Mats Trygg)
  • Spilleforlengelse: 3–4 (60.54) Andreas Heier (Victor Backman, Adrian Danielsen)
  • Utvisninger: Lørenskog 7x2 min, 1x10 min. Stjernen 5x2 min.
  • Dommere: Owe Lüthcke og Petter Bjerkan Bakken