Han var også sta som et uvær, glad i rockemusikk og veldig glad i mat. Derfor trivdes han godt under stabburet på Lilletun, siden det var masse god mat i Mommo sin hage. Grevlingen var meitemarkspesialist, og kunne spise over 200 meitemark på en eneste natt! Likevel var et saftig stykke med pai det aller beste han visste.

En pai kan man fylle med hva som helst. Man kan godt bruke blåbær, epler eller jordbær. Men for å lage en ekte grevling-pai, må man bruke krekling. Kreklingbær er like mørke som bassriff. De er bitre og søte på samme tid, akkurat som Grevlingen selv. Grevlingen kunne fylle hele munnen med bær, og så tygge fort i store jafs. Da rant bærene som en smakseksplosjon mellom de skarpe tennene, forbi tunga og ned i halsen.

Det du trenger for å lage pai er:

• 2 små kopper (300 g) med hvetemel

• 1 stor labb (200 g) med smør

• 1 liten kopp (100 g) med melis

• 1 lite egg, sammenvispet

• Akkurat passe med sukker, det kommer an på hvor søt du er fra før

Grevlingen knadde hvetemel, melis og smør sammen i en stor trebolle. Det ble skikkelig smuldrete, og han likte følelsen av deig på potene. Etter kanskje hundre tråkk, kan man kakke oppi et egg. Deretter skal deigen stå kaldt en stund, gjerne over natta. Men det er jo ikke alltid grevlingmager har tålmodighet til det.

Grevlingen må bruke labbene sine for å trykke ut deigen i paiformen, sånn at deigen får akkurat passe form mot kanten. Det må du også gjøre.

Paibunnen skal stekes på 180 grader i 25 minutter. Når det er gjort, heller man bærene oppi, strør over litt sukker og setter den i ovnen igjen. Dette tar omtrent ti minutter og femten sekunder. Så er den ferdig!

Er du ekstra heldig, har du litt vaniljesaus på lur og kan helle det over paistykket ditt. Det hadde ikke Grevlingen denne gangen. Men han hadde jordøl og en plate med Motorpsycho. Mer trenger man ikke hvis man er rockegrevling, bor under et stabbur og har nystekt pai mellom labbene.

fakta

«Gjennom «Historier fra Lilletun» kan vi følge 5 år gamle Linna og katten Lillepus som bor på en gård sammen med besteforeldrene Mommo og BesteAlf. På www.lilletun.no legges det hver fredag ut nye historier og oppskrifter, og her kan man også bli bedre kjent med alle karakterene i dette underfundige universet. I dag skal du få se hva Linna og Mommo pleier å lage på nyttårsaften, for da har nemlig Linna fødselsdag! Historiene er skrevet av Anne Linn Vingelsgaard Schärer og illustrert av Trine Mangersnes».

Bli kjent med Anne Linn Vingelsgaard Schärers barnebokprosjekt «Lilletun» i Arbeidets Rett 

LES OGSÅ:


Det-Skjeve-Tårnet-i-Pisa-laget-av-vafler-på-fødselsdagen!

Da Lillepus knakk halen og reddet Fiskebil-Gunnar fra å havne i elva

Linnas eventyrlige og vitenskapelige kakao-oppskrift