Mesterskapet har blitt arrangert i svenske Växjö fra onsdag til søndag denne uken.

Følgende lokale spillere tok VM-gull; Jørgen Nordahl, Magnus Jarberg og Fredrik Gjødalstuen, alle fra Sarpsborg Sharks, Ådne Øvereng fra Greåker Bulldogs og tidligere Sharks-spiller Håkon Groth som nå går på innebandygymnas i Sverige og spiller for Hagfors.

Vant alle kampene

Norge har vært helt suverene i hele mesterskapet. I det innledende gruppespillet vant de 14-1 mot Japan, 8-5 mot Estland og 15-5 mot Canada. Deretter ble det 9-6 mot Tyskland i semifinalen lørdag.

Norge forventet en tøff finale mot Estland søndag, men matchen ble aldri spennende. Ådne Øvereng ga laget ledelsen 1-0 allerede etter 49 sekunders spill. Estland utlignet snaut midtveis i perioden, men deretter satte Norge inn tre strake mål, slik at stillingen var 4-1 etter første periode. Etterpå dominerte de kampen fullstendig. Norge ga seg ikke før det sto hele 12-2 på resultattavlen. Perioderesultatene var 4-1, 4-0 og 4-1.

Magnus Jarberg scoret et av de norske målene.

Norge er dermed klar for A-VM som spilles i Halifax i Canada neste år.

Norges lag:

Norge stilte med dette laget i finalen:

Målvakt: Jonathan Holmström
Førstefemmer: Marius Pedersen, Bendik Bærø, Simen Lenborg, Rune Svebestad, Hannes Linnes
Andrefemmer: Håkon Groth, Ludvik Hansen, Ådne Øvereng, Magnus Jarberg, Fredrik Gjødalstuen
Tredjefemmer: Jørgen Nordahl, Eirik Østvedt, Brage Harby, Casper Sletten, Jonathan Moldjord
Innbyttere: Fredrik Sundell, Magnus Oswold, Jonas Gjesvold, Kjetil Bratland.

Sarpsborg Sharks har for øvrig hatt med ytterligere en spiller i VM. Patrick Olsen har spilt for USA. De tapte alle sine tre kamper i det innledende gruppespillet, men vant over Japan i kampen om 15. plassen.