Greåker hadde seiret i begge de første oppgjørene i semifinaleserien som spilles over fem kamper, før mandagens hjemmekamp. Med seier ville de være finaleklare, og møte vinneren av den andre semifinalen mellom Slevik og Tunet.

Første periode åpnet med et brak da hjemmelaget viste at de ville avgjøre denne semifinalen på så få kamper som mulig, og de tok tidlig ledelsen 2-0. Akerselva spilte med kniven på strupen, og kjempet seg godt inn i kampen igjen. Bortelaget kunne skimte med litt tur foran mål, og takket være blant annet et par selvmål fra Greåker, var resultatet til første pause 3-3.

Akerselva startet den andre perioden ellevilt, og det virket en stund som det kun var bortelaget som hadde tatt turen ut på banen igjen etter hvilen. Etter kun drøye to minutter hadde bortelaget nemlig scoret tre mål, og stillingen var 3-6. Men et godt hjemmelag utnyttet en overtallsperiode godt og kjempet seg omsider tilbake i kampen. Etter en sterk sluttspurt gikk man på ny til pause uavgjort, denne gang på stillingen 6-6.

Målrikt

Den underholdende og målrike kampen fortsatte i den siste perioden, da bortelaget igjen gikk opp i ledelsen. Men så dukket først Kenneth Skistad opp og utliknet, før Jonas Klefbeck deretter la på til 8-7.  Det skulle også bli sluttresultatet, og Greåker-spillerne og de oppmøtte i Tindlundhallen kunne endelig slippe jubelen løs etter en høydramatisk avslutning.

Greåker-trener Tomas Näsholm var som ventet meget fornøyd etter kampslutt. Han trekker frem måten laget hans svarte på etter å ha havnet under med tre mål tidlig i andre periode, og sier de svarte fantastisk.  Nå ser de frem mot NM-finale, og har troen på at de kan vinne den, uavhengig av hvem som vinner den andre semifinalen.

– Nå er fokuset på finalen, og å vinne den. Vi har troen på det vi driver med, og mener vi kan slå begge de to andre semifinalistene. Ingen setter seg selv over laget, og det har vært den største styrken vår denne sesongen, sier den finaleklare hovedtreneren.