Daniel Aall Skillinghaug fortalte oss tidligere at han fikk mye støtte fra både tidligere og nåværende elever ved Revetal ungdomsskole der han selv går i 10. klasse. I et innlegg han la ut på sin egen Facebook-side påpeker han det han mener er en ukultur blant lærerne ved skolen og tar utgangspunkt i en hendelse der han hørte lærerne snakke «nedsettende» om flere elever.

Innlegget skapte mer debatt enn han hadde sett for seg, da skoleledelsen ved rektor Mona Larsen reagerte med å trekke inn politiet.

LES SAKEN HER: Skolen truet Daniel (15) med politiet etter at han varslet om ukultur

Elevorganisasjonen i Vestfold, mener situasjonen ved Revetal ungdomsskole er av en slik karakter at Re kommune bør gripe inn.

«Re kommune må gripe inn og undersøke hvor problemene ligger» skriver Elevorganisasjonens Vestfold-leder Eivind Yrjan Stamnes i en e-post til oss.

«(...) Daniel gjør helt riktig i å påpeke det»

Daniel får full støtte rundt Facebook-innlegget sitt.

 

«At lærerne ved Revetal er så respektløse sjokkerer meg, og jeg synes Daniel gjør helt riktig i å påpeke det. Elevrådet har jobbet med dette tidligere og rektor er kjent med situasjonen – likevel har det ikke blitt gjort noe».

 

Stamnes opplyser at Elevorganisasjonen tidligere har vært i dialog med Revetal ungdomsskole om manglende vikarbruk og høyt antall lærerløse timer, en misnøye som ble omtalt for drøyt ett år siden:
– Orker ikke å sitte rastløs og lære ingenting ... (+)
Elevorganisasjonens leder mener Revetal ungdomsskole har brutt loven (+)

– En vurdering av personvernreglene kunne vi sett på i ettertid

Rådmann i Re, Trond Wifstad, er ikke ukjent med situasjonen ved Revetal ungdomsskole. Miljøet der har vært diskutert i kommunens ledergruppe i andre sammenhenger.

– Rektor har valgt å be politiet om råd for å finne ut om eleven har brutt personvernet i sin Facebook-melding. Hva mener du om rektors håndtering?

 

– Jeg er helt sikker på at fokuset til rektor er å få til et godt læringsmiljø. I etterpåklokskapens lys kan man si at en vurdering av personvernreglene kunne vi sett på i ettertid, sier Wifstad.

Han forteller at lærerne det gjelder er lei seg og har beklaget til Daniel og moren hans.

– I en stresset og hektisk hverdag er det lett for folk å gjøre feil, kommenterer Wifstad.

Dette skrev rektor til politiet

I rektor Larsens e-post til politiet 31. mars skriver hun:

«I forhold til sosiale medier er vi en utsatt yrkesgruppe. Veien til å henge ut lærere på nett er kort for noen. Vi ønsker en vurdering/anmeldelse av saken. Er det brudd på personvernloven ift. lærerne?»

Wifstad mener saken ikke er anmeldt til politiet.

– Av det jeg kjenner til har rektor kontaktet politiet og bedt dem om råd og om de kan vurdere om det kan være brudd på personvernreglene. Så har det nok blitt oppfattet av andre som en anmeldelse, men vi vurderer det ikke sånn, sier Wifstad.