Til hovedinnhold

I fjor kritiserte de Telenor SWAP – Nå slipper Telia sin egen versjon

Slik funker Telia Svitsj.

Skjermdump, Telia.no

kritiske til Telenor-tjenestenTelia lanserer nå Svitsj – en byttetjeneste som går rett i strupen på Telenor SWAP. Akkurat som Telenors variant nedbetaler du mobilen du kjøper i 24 måneder, men hvert år kan du bytte den inn i en nyere modell, og starte nedbetalingsperioden på nytt.

Telenor SWAP fikk kritikk av forbrukerrådet som kalte markedsføringen villedende, og her på Tek.no konkluderte vi med at SWAP var en dårlig deal. Selv Telia var kritiske til Telenor-tjenesten, som de nå har kopiert.

Telia og Ove-Mathias Lind lanserer tjenesten Svitsj.

– Med lanseringen av Svitsj skiller Telia seg nå ut i mobilmarkedet ved at vi tilbyr våre kunder tre ulike måter å kjøpe mobil på: Man kan kjøpe mobilen rabattert sammen med et abonnement, separat uten et abonnement eller med Svitsj, sier Ove-Mathias Lind, leder for Telia Privat.

Slik funker Svitsj

Svitsj er en tjeneste hvor du i utgangspunktet får en telefon som nedbetales rentefritt over 24 måneder. Etter denne perioden er telefonen din. Etter 12 måneder har du imidlertid mulighet til å bytte mobilen i en ny, men da starter nedbetalingen på 24 måneder på nytt.

Akkurat som hos Telenor inkluderer Svitsj en skjermforsikring, hvor Telia skriver i pressemeldingen at «Ved støt, skade, grove riper, knust skjerm eller skader på knapper og elementer på forsiden av telefonen under vanlig bruk vil Telia dekke reparasjonen for sine kunder.»

informasjonsskrivet til Svitsj (pdf) står det imidlertid at egenandel for første skade er 500 kroner, deretter 1500 kroner for neste skade og 2500 kroner ved ytterligere skader. Vi har kontaktet Telia for en klargjøring, men vi har ennå ikke fått svar.

Gamle mobiler selges videre

Er du på jakt etter ny mobil så kan du altså bruke Svitsj-tjenesten til å holde deg oppdatert ofte. Den gamle telefonen din blir ikke kastet etter at du har levert den inn, men gjort klar for videresalg til andre land.

– De gamle mobiltelefonene videresendes til resirkulering, noe som også inkluderer sletting av innhold på telefonen. Til slutt blir telefonen solgt videre og gjenbrukt i andre land i Europa, Asia, Amerika og Asia, sier Lind.

Samtidig inngår Svitsj i et doneringsprogram, hvor Telia gir ti kroner til finansiering av roboter fra selskapet No Isolation – hvor robotene brukes til å hjelpe familier med langtidssyke barn.

Tek.no har vært i kontakt med Telia vedrørende spørsmål rundt denne nye tjenesten, men selskapet har ikke besvart forespørselen ennå. Vi kommer tilbake med mer.

Vurderer du å kjøpe deg ny mobil?
Vi har testet de 50 beste telefonene du kan få kjøpt »

(Kilde: pressemelding)

annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her