Først utfordret Adebgenro et samlet KBK-forsvar alene, men fikk forsere helt inn i straffefeltet der han ble felt av Baranov. Appiah scoret på straffen. Deretter utlignet Mendy, før Viking satte inn et kraftig press i sluttminuttene.

Det var bare 15 sekunder igjen av overtiden da Patrick Pedersen fikk hodet på et innlegg på 4-5 meter. Ballen glapp mellom både armene og beina på McDermott og trillet i mål.

Mendy og Bamba

Mendy startet på topp sammen med Bamba i søndagens bortekamp mot Viking. De to raske bakromspissene scoret hvert sitt mål da de fikk starte sammen i cupkampen mot Ranheim onsdag.

Før kampen varslet Andreas Hopmark at de ville være tålmodige mot Viking, som sto med bare fem poeng og måtte gå for seier i bunnoppgjøret.

Det tok imidlertid ikke mer enn fem minutter før KBK kom på en rask overgang ved Kalludra. Han spilte en løpeball ut til venstre for Mendy som var tydelig raskere enn Viking-forsvaret. Vippen over keeper endte imidlertid en drøy meter til side for venstrestanga til Austbø i Viking-målet.

Da hadde Adegbenro allerede rukket å pådra seg et gult kort etter å ha forsøkt å filme seg til straffespark i kamp med Baranov.

Samme Adgebenro var imidlertid svært nær ved å gi Viking ledelsen etter 18 minutter. Han fikk avsluttet etter en corner, men skuddet trillet like utenfor.

Da 22 minutter var spilt fikk Mendy lagt inn til Bamba på første stolpe, men Viking-forsvaret fikk ryddet unna i siste liten. Den påfølgende corneren endte med at Dan Peter Ulvestad headet like utenfor.

Få minutter senere var det Rønningens tur til å lede en overgang. Både Bamba og Mendy hadde kjemperom, men ballen kom dessverre aldri fram til noen av dem.

Etter 29 minutter driblet Bamba rundt i straffefeltet på leting etter noen å spille til. Han fant Bjerkås, som slo til volley, men dessverre gikk også denne avslutningen utenfor.

Svakt spill

Sjansene var på mange måter beholdningen i kampen den første halvtimen. Oppgjøret hadde til da bydd på svakt spill, med ustrukturert og upresist pasningsspill. Ingen av lagene var gode, men KBK var hakket bedre enn Viking, som virket å mangle selvtillit framover og etterlot seg store rom bakover som det var mulig å utnytte.

37 minutter var spilt da Bamba forfulgte og vant en lang ball. Innlegget endte hos Mendy, som i trengt posisjon prøvde seg på et brassespark. Det ble imidlertid ikke fulltreff, og Austbø kunne plukke ballen enkelt.

Like før pause noterte Viking seg for sitt første skudd på mål ved Mets, men avslutningen etter corner gikk ganske midt på McDermott.

- Det er litt rotete. Vi får de kontringene vi må ha, men må litt opp i 2. omgang, sa kaptein Dan Peter Ulvestad til Eurosport da dommeren blåste til pause på 0-0.

Straffespark

Christian Michelsen sa seg brukbart fornøyd med utviklingen før 2. omgang, mens Viking-trener Burchnall var opptatt av å unngå kontringer med så raske KBK-spisser. Han mente samtidig at Viking måtte satse på å få nok folk inn i boksen til å score et mål.

2. omgangen startet omtrent som den første: Jevnspilt, men rotete. Det så nærmest merkelig ut da Adegbenro satte opp farten alene mot et samlet KBK-forsvar som flokket seg mer og mer rundt ham. Men KBK rygget for langt, og da Baranov satte inn taklingen en meter innenfor 16-meterstreken var det for seint.

Straffen satte Appiah høyt oppe i venstre kryss.

Det tok imidlertid ikke mange minuttene før KBK skapte balanse. Kalludra mottok ballen i feltet på venstresiden. Han fikk vende opp og lete etter noen å spille til. En lur ball endte hos Mendy, som bredsidet inn 1-1 fra under 10 meter da en time var spilt.

Michelsen valgte etter dette å gjøre to bytter. Qaka kom inn for Pål Erik Ulvestad, mens Stokke erstattet Rønningen. Mendy gikk da ut på kanten, mens Stokke ble satt inn på topp.

Deretter var Bamba svært nær ved å skaffe gjestene ledelsen da han fikk heade etter corner. Avslutningen endte imidlertid like utenfor.

Like etter var det Vikings tur. Bytyqi skjøt fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet endret retning i en forsvarer og smalt i stolpen bak en utmanøvrert McDermott.

77 minutter var spilt da Bjerkås brøt og startet en kontring. Austbø måtte rykke ut og rakk så vidt å beine bort bakromsballen foran to KBK-spillere på 30-40 meter.

Viking-press

I denne perioden bølget spillet fram og tilbake. Etter 80 minutter feilberegnet Dan Peter Ulvestad et langt framspill.  Appiah plukket opp ballen på baksiden, men skuddet alene med keeper ble sleivet langt utenfor.

Dette innledet en periode med tungt press mot KBK-målet. Kristiansund fikk ryddet unna det som kom, men i stedet for kontringer endte ballen hos Viking, som kom igjen og igjen.

I siste ordinære spilleminutt var Adegbenro igjen ute på raid. Denne gangen stanset Baranov ham på 25 meter, der Viking fikk frispark. McDermott så imidlertid ikke ut til å ha store problemer med å stanse markkryperen fra Ernemann.

Tre minutter på overtid kom så det ulykksalige baklengsmålet. KBK lå utslått på gresset mens nederlagsdømte Viking feiret som besatt.

McDermott tok det imidlertid som en mann.

- Slikt skjer i fotball. Det er ikke første gang det skjer med meg, og det er sikkert ikke siste gang heller. Men det var synd for resten av laget, som leverte en god kamp, sa keeperen til Eurosport etter at dommeren hadde blåst av.

- Det er tungt nå, sa Christian Michelsen, som betegnet vinnerscoringen som et drittmål.

Oppsummert leverte ikke KBK noen god kamp mot det desiderte bunnlaget i eliteserien, men etter spill og sjanser hadde de i hvert fall fortjent å få med seg det ene poenget.

Det var også mulig å følge utviklingen i kampen via vårt livesenter.