KBK - Haugesund 3-2

Kristiansund ledet både 1-0 og 2-1 mot Haugesund, men to selvmål holdt på å felle KBK. På tampen dukket innbytter Jean Alassane Mendy opp og sikret tre poeng.

– Vi hentet oss inn igjen to ganger, men til slutt avgjorde Kristiansund. Vi må bare brette opp ermene og reise oss, sa FKH-trener Eirik Horneland til Eurosport etter kampen.

– Det viktigste var tre poeng. Guttene gjorde en kjempebra jobb i dag, selv om jeg skulle hatt frispark på 1-1-målet, sa KBK-keeper Sean McDermott.

– Jeg tror jeg scoret på mitt første touch. Nå har vi begynt å score mål, spesielt på hjemmebane. Det lover bra, sa matchvinner Mendy.

Benjamin Stokke sendte hjemmelaget i føringen, før FKHs Skjerve kjempet inn 1-1 i duell med KBK-keeper McDermott. McDermott var uheldig og slo ballen inn i eget nett i duellen med FKH-spilleren. Sondre Sørli ga nyopprykkede Kristiansund ledelsen igjen, men en uheldig Dan Peter Ulvestad satte ballen i eget nett til 2-2 på Kristiansund Stadion. Helt mot slutten ble Mendy helten foran hjemmefansen. Dermed endte det 3-2.

Stokke-scoring

Resultatet gjør at Kristiansund ligger hakket over kvalifiseringsplass med elleve poeng etter ti serierunder. FK Haugesund er à poeng med KBK, men har bedre målforskjell.

Kristiansund fikk en kjempesjanse like før pause, men Liridon Kalludra smalt ballen på innsiden av stolpen og ut. Samme mann måtte byttes ut med skade kort tid etter hvilen.

Der Kalludra mislyktes, fikk Stokke full klaff. Sistnevnte plasserte ballen i nettet da han fikk stå relativt alene inne i boksen. Da var det kun spilt et minutt av 2. omgang.

Men gjestene svarte seks minutter etter. Vegard Skjerve forstyrret McDermott såpass etter innlegg at burvokteren slo ballen i eget nett. McDermott ville ha frispark, men fikk ikke gehør av dommer Trond Ivar Døvle.

FKH-nedtur

Åtte minutter etter var vertene i føringen igjen. Sondre Sørli drillet seg inn i boksen, fikk ballen på venstrefoten og banket ballen nettet.

Kun tre minutter etter 2-1 utlignet FKH igjen – også denne gangen etter selvmål. Dan Peter Ulvestad skulle klarere, men i stedet sendte han ballen i bue over McDermott og i mål.

Kampen bølget etter dette, og begge lag hadde sjanser til å gå opp i føringen, men i det 85. minutt stanget Mendy hjemmelaget opp i 3-2 etter innlegg fra Jonas Rønningen.

FK Haugesund kjempet for å komme tilbake i matchen, men KBK og trener Christian Michelsen holdt unna. Laget har nå tre poeng ned til Lillestrøm på direkte nedrykksplass, det samme har FKH.

KBK tar imot Sogndal hjemme neste runde, mens FKH skal bryne seg på Sarpsborg hjemme i måkebyen.