1-0 kom etter 35 minutter da Sogndal slurvet med et tilbakespill. Mendy kom i mellom og fikk vippet ballen over keeper, før han satte ballen i nærmest tomt bur.

57 minutter var spilt da KBK ikke fikk avklart skikkelig i forsvar. Ballen endte hos Schulze som fikk brenne til relativt upresset fra drøyt 20 meter, og McDermott var sjanseløs.

Gjestene startet best

Det var Sogndal som startet best, men et skudd over fra straffefeltet og en farlig corner var det nærmeste man kom.

Ifølge beskrevne posisjoner i lagoppstillingen kom Sogndal med 4-4-2, men laget startet med sin sedvanlige 3-4-3, men med en vesentlig mer defensiv formasjon straks de mistet ballen. Det ga potensielle muligheter for hurtige oppspill i bakrom til Mendy.

Det ga i hvert fall KBK muligheter til å vinne ballen høyt i banen, men heller ikke KBK kom til klare muligheter det første kvarteret. En skudd utenfor fra Pål Erik Ulvestad var det nærmeste man kom en målsjanse.

Wæhler i fokus

Etter 18 minutter kom Sørli på en overgang på høyrekanten. Sogndals krumtapp Kjetil Wæhler pådro seg gult i forsøket på å stanse ham. Forsvarskjempen måtte dermed stille med en lite handikap i nærkampene resten av kampen.

Fem minutter senere skjøt samme Wæhler langt over på retur fra feltet etter en lang dødball, før han pådro seg en kneskade i en duell med Mendy. Etter litt stell valgte han imidlertid å fortsette.

Etter dette fikk KBK stadig mer trykk på Sogndal. Mendy kom alene etter forspill av Sørli etter 29 minutter, men en Sogndal-forsvarer fikk slått til corner i siste liten.

Sogndal gikk rett i motangrep. En corner gikk over alle og på bakre stolpe, der Eirik Birkelund mer eller mindre bommet på ballen.

Mendys påfølgende scoring innledet en god KBK-periode. 40 minutter var spilt da Hopmark brente til fra langt hold. Keeper Dyngeland måtte slå til en av mange cornere i minuttene som fulgte. På den tredje raget Stokke høyest, men headingen gikk fem meter til side for mål.

Før omgangen var omme fikk også Bjerkås prøvd skuddfoten. Det endte også noen meter utenfor.

Det siste kvarteret må være noe av det beste KBK har levert hjemme i år. KBK vant nesten alle dueller på midten og fikk stadig mer trykk på Sogndal. Framme var Mendy et lite angrep for seg selv.

Sogndal-initiativ

2. omgangen startet som den første - med et lite Sogndal-initiativ. Gjestene vant flere dueller på midten og lyktes også med å få tredd en og annen ball i mellomrommet mellom KBKs midtbane og forsvar. De første ti minuttene var det imidlertid ikke noe som tydet på at gjestene var blitt skarpere foran mål, og McDermott hadde fortsatt ikke vært i aksjon.

I stedet gikk KBK i angrep. Bjerkås fikk avsluttet med en stuss på et langt innkast, men keeper reddet enkelt.

Sogndals utligning innledet et press på KBK-forsvaret. Sogndal fikk flere ganger med seg ballen i trengte situasjonen, og KBK-stopperne hadde en stund mer enn nok med å avklare i eget felt.

67 minutter var spilt før KBK igjen kom på offensiven. Rønningen fikk prøvd frisparkfoten fra hjørnet av 16-meteren, men Dyngeland reddet uten store problemer.

To minutter senere sloss Mendy på en lang ball. Han lyktes i å kjempe ballen ut til Rønningen på hjørnet av 16-meteren, men en Sogndal-forsvarer kom såvidt først på den.

Etter 75 minutter valgte KBK-trener Christian Michelsen et offensivt bytte. Bamba ble satt inn for Rønningen. Mendy gikk inn på Rønningens plass, mens Bamba ble satt på topp.

Få minutter senere ble ballen slått i bakrom til Bamba. Keeper kom først på pasningen, men sparket ballen i ryggen på Bamba og høyt opp i lufta foran eget mål. Pål Erik Ulvestad hadde muligheten til å skyte mot det som i noen sekunder var åpent mål, men avslutningen ble dessverre mislykket.

8 minutter før ordinær tid satte Sogndal innpå tidligere KBK-kaptein Espen Næss Lund, som ble møtt med applaus fra hjemmepublikummet.

KBK prøvde og prøvde framover, men tempoet var for dårlig, og laget kom aldri opp på samme nivå som i første omgang. Faktisk hadde ikke laget en eneste spilleavslutning på mål i andreomgang. I stedet var det Sogndal som fikk et press på hjemmelaget i sluttminuttene, dog uten at man kom til avslutninger.

Fire nye

KBK stilte med fire nye fra Haugesund-kampen. Bjerkås kom inn for en skadet Coly, mens Sørli, Hopmark og Mendy erstattet Kalludra (småskadet, men på benken), Qaka (ute med gule kort) og Bamba.

KBK stilte dermed slik: McDermott - Aasbak, DP Ulvestad, Baranov, Bjerkås - Sørli, PE Ulvestad, Hopmark, Rønningen - Stokke, Mendy. Det ligger dermed an til 4-4-2, slik KBK pleier å spille på hjemmebane.

Hos Sogndal var klippen Kjetil Wæhler tilbake i midtforsvaret etter at han måtte ut med skade mot Brann sist helg. At han er viktig for Sogndal viste det faktum at Brann snudde 2-0 til 2-3 etter at han gikk ut.

11 poeng

Begge lagene sto med 11 poeng etter at ti kamper var spilt i eliteserien. Hjemmesterke Kristiansund var knepen favoritt før kampen. Oddsen på hjemmeseier sto like før kampstart rundt 2,20-2,30, mens både uavgjort og borteseier ville gi ca. 3,20-3,30 ganger pengene tilbake. Det tilsvarer en sannsynlighet for hjemmeseier på drøyt 40 prosent.

KAMPEN HØRER DU PÅ WEB-RADIO HER

Det er også mulig å følge utviklingen i vårt livesenter.

Eirik Bakkes menn hadde en svak åpning på sesongen, men klubben fra saftbygda har reist seg. I mai har det blitt seier 4-0 hjemme mot Viking og seier 2-1 borte mot Molde.

Begge lag spilte cup onsdag. KBK vant lett 4-0 borte mot Verdal, mens Sogndal vant 2-0 borte mot Raufoss. Her ble det ene målet scoret av tidligere KBK-spiller Espen Næss Lund. På grunn av skadeproblemer i forsvarsrekka ble Næss Lund, som egentlig hadde lagt opp, hentet inn til Sogndal av Eirik Brakke. Også Kjetil Wæhler skrev kontrakt med samme klubb.

Denne uka har landslagsspiller Even Hovland trent med Sogndal. Han har avsluttet sin kontrakt med Nürnberg og kan gå til den klubben han vil. Eirik Bakke sier til avisa Firda at det ville vært en drøm hvis Hovland skrev kontrakt med sin tidligere klubb igjen.

Kampene kommer tett i mai. Allerede onsdag skal KBK spille igjen. Da venter Ranheim på bortebane i cupen.