Trener Christian Michelsen gjorde som ventet flere endringer på laget før møtet med Verdal.

Følgende 11 startet: Conny Månsson, Joakim Bjerkås, Andreas Hopmark, Nikita Baranov, Christoffer Aasbak, Tor Erik Torske, Jesper Isaksen, Sverre Økland, Sondre Sørli, Rocky Lekaj og Jean A. Mendy.

Benken: Ante Knezovic, Dan Peter Ulvestad, Jonas Rønningen og Benjamin Stokke.

Det var ufyselige spilleforhold i Verdal. Regnet øste ned over Coop Arena nesten hele kampen.

Men vært skremte i hvert fall ikke gjestene fra Nordmøre.

Mange sjanser

Det tok ikke lang tid før KBK tok ledelsen. En ball ble slått opp til Rocky Lekaj på høyresiden. Han dro elegant av en mann og skjøt i mål fra spiss vinkel. En herlig scoring av Lekaj.

Etter 10 minutter var det helt utrolig at ledelsen ikke ble doblet. Sondre Sørli ble spilt fri på venstresiden. Han slo inn til en umarkert Jean A. Mendy. Helt alene på åpent mål presterte han å skyte over. Egentlig smått fantastisk at skuddet gikk over.

Og bare sekunder etterpå var det Tor Erik Torskes tur til å være alene igjennom. Han fikk ballen fra Mendy, men vinkelen ble for skrå og keeper klarte å slå ballen ut til corner. KBK dominerte fullstendig i starten av kampen.

Etter 14 minutter var det nok en megasjanse. Torske kom fri på venstresiden, men prøvde et innlegg i stedet for å gå for skudd. Innlegget ble slått ut til corner.

Verdal mer med

Og sjansene fortsatte å komme. Sverre Økland ble perfekt spilt opp på 16 meter etter 20 minutter, men skuddet gikk via et Verdal-beina og ut til corner.

Klokka viste 24 minutter da hjemmelaget fikk sin første sjanse. Ballen ble også skutt i mål, men Hans Kristian Nordvoll var i offside og målet ble annullert.

Og Verdal fikk blod på tann etter at de omsider greide å komme seg framover i banen. Etter 32 minutter dukket Thomas Almli opp på bakre stolpe, men skuddet fra kort og skrått hold gikk utenfor.

KBK så ut til å våkne igjen etter at hjemmelaget yppet seg med et par sjanser.

Muligens skulle Rocky Lekaj hatt straffe da han gikk i bakken etter knappe 40 minutter, men dommeren vinket spillet videre.

Rett etterpå fikk samme mann frispark etter at han ble felt rett utenfor 16-meteren. Skuddet fra Christoffer Aasbak gikk høyt over.

Flere sjanser ble ikke skapt i første omgang, og lagene gikk til pause med 1-0 til Kristiansund.

Mål av innbytterne

Andre omgang startet ikke like forrykende som første omgang. Ingen av lagene skapte sjanser i første del av omgangen.

Etter 55 minutter kom omgangens første sjanse. Rocky Lekaj fikk ballen på høyresiden. Han slo inn i banen til Jesper Isaksen. Unggutten, som spilte sin første obligatoriske kamp for KBK, fikk kjempetreff fra 16 meter. En kjemperedning av keeper hindret scoring. Ballen hadde vei mot vinkelen, men sisteskansen fikk slått til corner. En mesterlig redning.

Etter 61 minutter var det nok en gang en tvilsom avgjørelse som ikke gikk i KBKs favør. KBK kombinerte fint på venstresiden. Rocky Lekaj kom alene med keeper etter en pasning fra Mendy. Han ble dyttet i bakken, men dommeren lot være å blåse straffe. På tv-bildene så det ut som en klar straffe.

Ikke lenge etter var det Jean A. Mendy som kom seg fri i god posisjon. Skuddet fra 18 meter gikk høyt over.

Det var det siste Mendy rakk å gjøre. Like etter ble han byttet ut med Jonas Rønningen. Også Rocky Lekaj gikk ut. Benjamin Stokke kom inn. Klokka viste 65 minutter da Michelsen byttet to mann.

Og Benjamin Stokke hadde ikke behov for mange minutter på banen før ballen lå i nettet. En pasning fra Sondre Sørli ble perfekt dempet før han skjøt i mål fra 12-13 meter. 2-0.

Jonas Rønningen ville ikke være dårligere enn innbytterkollega Stokke. Klokka viste 74 minutter da Joakim Bjerkås slo inn fra høyre. Rønningen kom stormende bakfra og knallet ballen i mål fra 20 meter. Ballen gikk som et prosjektil i mål helt nede ved stolperota.

For Christian Michelsen må det være godt å vite at han har folk som kan komme inn fra benken å score. Søndag kom Sondre Sørli og Jean A. Mendy inn fra benken. Begge tegnet seg på scoringslista da Haugesund ble slått 3-2 i eliteserien.

Fire minutter før full tid var det Andreas Hopmarks, som onsdag var tilbake i midtstopperposisjon, tur til å score. Han headet et innlegg fra høyre i mål uten at keeper hadde noen mulighet til å redde.

Flere mål ble det ikke. KBK tok seg dermed enkelt til cupens 3. runde. På samme måte som i de to første rundene, er det Fotballforbundet som setter opp kampene i neste runde. Forbundet bestemmer også hvem som skal ha hjemmekamp. Kristiansund bør ha gode muligheter til å få spille hjemme neste gang med tanke på at de har hatt to bortekamper hvor lange bussreiser har vært nødvendig for å komme seg fram.

Molde videre

Brumunddal – Lillestrøm 1-3, Byåsen – Aalesund 0-2, Finnsnes – Tromsø 0-2, Florø – Fana 5-1, Fløy – Start 4-3, Fløya - Tromsdalen 5-3 e.e.o (3-3), Grorud – Elverum 0-1, Hødd – Molde 1-2, Jerv – Bryne 2-1, Lysekloster – Brann 0-2, KFUM Oslo - Bærum 4-0, Kråkerøy - Vålerenga 2-2 e.e.o. (2-3 etter straffer), Mjøndalen - Kvik Halden 3-1, Mosjøen – Levanger 0-5, Moss – Sarpsborg 1-3, Nest-Sotra – Sandnes Ulf 2-0, Pors – Odd 1-3, Ranheim – Stjørdals-Blink 3-1, Raufoss – Sogndal 0-2, Skeid - Strømsgodset 2-4 e.e.o (2-2), Sortland – Bodø/Glimt 1-3, Strømmen – Kjelsås 0-1, Tynset - Rosenborg 1-9, Ull/Kisa – Alta 2-0, Vard Haugesund – Haugesund 0-6, Verdal – Kristiansund 0-4, Åsane – Fyllingsdalen 1-0, Ørn-Horten – Sandefjord 3-1.