Da hadde laget levert en grei første omgang, men heller ikke så mye mer. KBK tok kommandoen på midten og greide også å holde ballen i laget, uten at det ble de helt store mulighetene ut av det fra start mot Obos-laget Ranheim i cupens tredjerunde.

Etter syv minutter forsøkte Qaka å dra seg innover langs dødlinja. Som i startkampen mot Molde i eliteserien falt han i duell med en forsvarer, og som i den samme kampen fikk han ikke straffe.

Ni minutter var spilt da Ranheim kom seg til dødlinja og og fikk slått flatt inn til Michael Karlsen foran mål. Toppscoreren fikk to store muligheter til å score, men skjøt først på keeper og deretter i nettveggen.

Markkryper

Etter 16 minutter kom det første KBK-skuddet på mål, men markkryperen fra Mendy ble for enkel for Ranheim-keeperen.

Like etter var samme Mendy farlig frampå i feltet, men keeper fikk snappet ballen bokstavelig talt rett foran nesa på måltyven.

25 minutter var spilt da Aasbak serverte en hårreisende klareringsball rett i beina på Ranheims Gjertsen på 18 meter. Heldigvis gikk skuddet en meter over.

Etter dette kom hjemmelaget langt mer med og spilte seg til et par cornere og overlegg, uten at det endte med avslutninger på mål. Til det tok Dan Peter Ulvestad for grovt for seg i luftduellene.

En langt større Ranheim-sjanse hadde Riksvold da han fikk løpe seg fri på venstresiden. Skuddet fra skrå vinkel strøk imidlertid like utenfor.

Flipper-spill

Etter 39 minutter fikk Gjertsen en ny mulighet etter halvklaring av en dødball, men McDermott var nede i hjørnet på det harde skuddet og slo til corner.

Like etter oppsto det lett panikk i Ranheim-forsvaret på flipperspill i feltet etter en corner. Bjerkås fikk avsluttet, men dessverre over.

Lagene gikk til pause med 0-0 etter en relativt jevnspilt 1. omgang, men der Ranheim hadde hatt de klart største sjansene. KBK-spillet bar preg av manglende presisjon - spesielt på den siste tredelen av banen. Laget strevde også tidvis med å komme seg opp i Ranheim-spillerne i den defensive fasen.

2. omgang

Noe overraskende ble Qaka tatt av i pausen og erstattet av Pål Erik Ulvestad.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn fire minutter før KBK tok ledelsen. Bamba ble vippet fri i feltet og slo en ball på skrå tilbake til spissmakker Mendy. Han scoret sikkert i det lengste hjørnet.

Fire minutter etter viste også Bamba sine målscorerferdigheter. Han mottok ballen i trengt posisjon foran mål, men slo til på en høy volley, helt utagbart for keeper.

Samme mann ble spilt fri av Sørli like etter, men nå lyktes han ikke med å få ballen forbi keeper.

Dermed hadde trener Michelsen allerede fått full valuta for laguttaket. I stedet for høye baller fram mot Stokke i kamp med høyreiste Ranheim-stoppere, satte han to kjappe bakroms- og boksspillere på topp. Så kvitterte de med hvert sitt mål - attpåtil i samspill. Mendy fikk gå av, og ble erstattet av nettopp Stokke.

Redusering i lufta

Etter dette fikk Ranheim komme mer med i kampen, og det var nesten ufattelig at ikke Riksvold headet ballen i mål fra kloss hold etter en times spill.

Det både lå og ikke lå en redusering i lufta. Ranheim spilte seg nemlig til flere farlige sjanser, men i den halvtimen som fulgte var det samtidig lite som tydet på at hjemmelaget var i stand til å få ballen i mål. 330 tilskuere, hvorav 80 fra Uglan, fikk se at enten blokkerte Baranov eller Ulvestad, eller så reddet McDermott. Resten gikk like utenfor.

Etter 82 minutter kom KBK på en perlekontring initiert av Bamba. Et overlegg foran mål endte hos en mutters alene Stokke, men volleyavslutningen fra  8-10 meter ble mislykket og nærmest trillet utenfor.

Sekunder for ordinær tid hadde KBK englevakt. Et innlegg trillet gjennom hele feltet til Reginiussen, som brente til mot det ledige hjørnet McDermott nettopp hadde forlatt. Kalludra la imidlertid igjen høyrebeinet og blokkerte skuddet såvidt med hælen. Dermed endte det 2-0.

Toppet lag

KBK-trener Christian Michelsen ville videre i cupen. Det viste uttaket til onsdagens tredjerundekamp mot Ranheim.KBK stilte nemlig slik fra start:

McDermott – Aasbak, DP Ulvestad, Baranov, Bjerkås - Kalludra, Økland, Qaka, Sørli – Bamba, Mendy.

Det betyr at KBK startet med nesten det samme laget som avsluttet mot Ranheim i en treningskamp i Abrahallen i februar. Da ledet Ranheim 2-0 til pause, men et toppet KBK-lag i 2. omgang, anført av Økland og Qaka på midten, sørget raskt for 2-2.

Scoret to på løp

Spissen Benjamin Stokke ble plassert på benken fra start. Det kan ha sammenheng med at Ranheim-stopperne er store, men ikke fullt så raske. I treningskampen scoret Mendy og Bamba hvert sitt mål da de løp seg fri i bakrom.

Trønderne har imponert på hjemmebane så langt i år.

Alle kampene i serien har endt med seier. Laget til Svein Maalen er nummer tre på tabellen på neste øverste nivå etter ti serierunder, men gikk på sesongens første tap sist helg. Ranheim ledet 2-0 borte mot Tromsdalen, men reiste til slutt hjem med tap 2-3.

KBK på sin side kommer fra 1-1 mot Sogndal i eliteserien. Kristiansund er tredje sist etter 11 kamper.

VI SENDER DIREKTE: Andreas Rødsand og Nest/Sotra møter Brann

DIREKTE: Se cupkampene her

Trekker 4. runde onsdag

I år vil det for første gang i historien være trekning av hvem som skal ha hjemmekamp i 4. runde. Tidligere har forbundet bestemt hvem som skal spille hjemme. Da har de hensyntatt reisebelastning, reisekostnader og så videre i tidligere runder.

– Det kom forslag på fotballtinget om at dette skulle endres. Forslaget ble vedtatt og det betyr at det er trekning både av motstandere og hvem som får hjemmekamp fra 4. runde og utover, sier Rune Pedersen i Norges Fotballforbund.

Det spilles cupkamper både onsdag og torsdag, men trekningen av 4. runde kommer direkte på NRK 2 i Cupmagasinet 21.05.