- Jeg er tom for ord, jeg er tom i kroppen. Dette er stort. Det var en knalltøff match, men vi greide det likevel, sa Ada Stolsmo Hegerberg med tårer i øynene til NRK etter kampen i går kveld.

Verken Lyon eller Parit St. Germain greide å score i ordinært spill i Cardiff torsdag. Det sto 0-0 etter 90 minutter og 2 x 15 minutter ekstraomganger.

Dermed måtte det straffer til for å avgjøre kampen. Her var Lyon best og sikret seg det gjeve trofeet.

Ble byttet ut

Ada Stolsmo Hegerberg stormet inn på banen og jublet vilt da keeper (!) Sarah Bouhaddi satte den siste straffen i mål. Avgjørelsen falt på den åttende straffen.

For jenta fra Sunndal ble ikke finalen helt som planlagt. Natta før finalen i Wales fikk hun omgangssyke og kastet opp. Først tett opp til avspark fikk hun klarsignal for å spille.

Det var tydelig at sykdommen hadde tappet Stolsmo Hegerberg for krefter. Etter en times spill ble hun byttet ut.

Selv om jenta som har høstet trofeer på rekke og rad det siste året ikke spilte noen stor kamp, hadde hun Lyon største sjanse til å avgjøre kampen. I andre omgang fikk hun avsluttet fra kort hold. Keeper reddet. Lyon-spissen fikk returen rett i beina, men utrolig nok greide hun å skyte utenfor fra kort hold.

Lyon er fransk seriemester for 11. år på rad og cupmester for sjette år på rad. I jakten på sin annen strake mesterligatriumf ble laget bremset av Hegerbergs sykdom og at den amerikanske stjernen Alex Morgan måtte ut tidlig med skade.

PSG-muligheter

Paris Saint-Germain hang godt med i finalen og kom selv til to enorme sjanser. I det 33. minutt ble et langt oppspill stusset i bakrom. Shirley Cruz stormet fram, vendte av Camille Abily og sendte i vei et skudd som Sarah Bouhaddi så vidt reddet.

Lyon-kaptein Wendie Renard renset returen så vidt foran Cruz.

I det 63. minutt ble Marie-Laure Delie vakkert spilt gjennom av Cruz, men alene med Bouhaddi skjøt hun rett utenfor.

Lyon hadde ballen masse i timen som ble spilt etter at Hegerberg ble byttet ut (ekstraomgangene inkludert), men skapte ingen store sjanser. Dermed ble det straffedrama, der Bouhaddi altså ble den store helten med å sette den siste og avgjørende ballen i nettet.