Foran runden 1. divisjon kvinner lørdag 16. og søndag 17. januar 2021.

Spilles lørdag 16. januar

13.00 Nordstrand Arena

NORDSTRAND – LEVANGER — Direktesport

Nordstrand fikk sin første seier for sesongen i Trønderhallen 16. september.  Da vant de så klart som 25-17.  Da er det kanskje ikke så rart om Levanger tørste på revansje.  Lagene har nogenlunde samme formkurve og har prestert bra etter opprykket fra 2. divisjon i fjor.  Levanger har 11 poeng mens Nordstrand har 10.  Dette er en helt åpen kamp og begge lag har masse kvalitet i laget, så det borger for en svært spennende lørdagskamp på Direktesport.

Kampens profiler
Nora Asbjørnsen (Nordstrand) og Arja Sørli Døsvik (Levanger).

Siste 3 kamper:
Nordstrand mot:  Volda 21-24, Fjellhammer 32-25, Gjerpen 26-33.  1 seier – 2 tap.

Levanger mot:  Follo 25-32, Charlottenlund 31-24, Volda 21-21.  1 seier – 1 uavgjort – 1 tap.

Topp 3 målscore:
Nordstrand:  Lene Kristiansen Tveiten 62, Nora Asbjørnsen 44, Ane Marthe Lines 37.

Levanger:  Runa Heimsjø Sand 70, Arja Sørli Døsvik 46, Elisabeth Hammerstad 41.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Spilles søndag 17. januar

13.00 Ålgårdhallen

ÅLGÅRD – VOLDA

Volda skal opp imot enten-eller-laget Ålgård, som har levert svakt de siste par kampene.  I motsatt oppgjør før jul endte det med poengdeling 23-23 etter at Ålgård hadde dominert i stort sett hele kampen.  Etter en downperiode kommer alltid Ålgård sterkt tilbake og Volda kan få en stri tørn med å ha poengmulighet søndag.  Kjedelig for Ålgård er at lagets beste spiller, venstrekant Maren Eiken Ravndal er ute av spill for en periode.  Helt åpen kamp.  Løsner det angrepsmessig for hjemmelaget, kan det fort bli storseier.  Spiller de derimot som i de to siste kampene, tar Volda poengene.

Kampens profiler:
Angunn Gudmestad (Ålgård) og Ingrid Jamtli Rye (Volda).

Ålgård mot:  Fjellhammer 21-28, Grane 17-29, Randesund 31-21.  1 seier – 2 tap.

Volda mot:  Follo 22-27, Nordstrand 24-21, Gjerpen 22-25.  1 seier – 2 tap.

Ålgård:  Margit Lidal 64, Angunn Gudmestad 47, Maren Eiken Ravndal 38.

Volda:  Sara Dögg Hjaltadottir 52, Fride Heggdal Stølen 44, Kine Kvalsund 43.

15.00 Reistad Arena

REISTAD – FJELLHAMMER

Reistad har hatt maks uflaks i sine siste kamper.  De har opplevd to ettmålstap og et tomålstap.  Minus 4 i målforskjell på tre kamper.  Med litt bedre avslutning på kampene hadde tabellsituasjonen straks sett lysere ut for hjemmelaget.  Fjellhammer er i siget og stiller med selvtillit i Reistad Arena etter storseier over Ålgård sist.  Fortsetter de med oppturen eller er det Reistad sin tur til å oppleve stang-inn.  I utgangspunktet en helt åpen kamp, men sannsynligheten er stor for at Geir Oustorps elever denne gang er på i samfulle 2×30 minutter og tar seieren her.

Sofie Celius (Reistad) og Mie Elen Rakstad (Fjellhammer).

Reistad mot:  Grane 23-25, Randesund 29-30, Bærum 26-27.  3 tap.

Fjellhammer mot:  Ålgård 28-21, Nordstrand 25-32, Grane 29-29.  1 seier – 1 uavgjort – 1 tap.

Reistad:  Sofia Shauri Dalsveen 52, Tuva Marie Skar 33, Henriette Jarnang 33.

Fjellhammer:  Victoria Sliwa 39, Christine Glasø 38, Henriette Jack Larsen 32.

16.00 Nadderud Arena

BÆRUM – RANDESUNDhandballtv.com

Bærum, som tidligere i sesongen knapt har opplevd motgang, har tapt de to siste oppgjørene og er på vei ut av opprykkskampen.  Det er vanskelig å fylle skoene til de to spillerne som har over 100 seriemål på samvittigheten.  Randesund opplevde ny-trener-effekten med seier i første forsøk for Kristine Lunde-Borgersen og kan stille i stand mye trøbbel for vertene i Nadderud Arena søndag.  Hjemmelaget er favoritter, men Randesund kan på en god dag kjempe om to poeng.

Marte Figenschau (Bærum) og Elisabeth Rosenvold (Randesund).

Bærum mot:  Charlottenlund 22-26, Gjerpen 25-33, Fjellhammer 30-18.  1 seier – 2 tap.

Randesund mot:  Gjerpen 20-25, Reistad 30-29, Ålgård 21-31.  1 seier – 2 tap.

Bærum:  Thea Karlshaugen Pettersen 56, Vilde Evensen 49, Marte Figenschau 33.

Randesund:  Martine Kårigstad Andersen 62, Camilla Hennig-Olsen 31, Helene Mortensdatter Isachsen 30.

18.00 Stil Arena

FOLLO – CHARLOTTENLUND — Direktesport

Follo har koblet grepet om førsteplassen, som gir direkte opprykk til REMA 1000-ligaen.  Charlottenlund har spilt mange gode kamper, men ligger litt utsatt til på en åttendeplass.  Follo har vunnet sine fire siste kamper og er i form.  At laget er gode på kontringer og er gode på å brette ut spillet, vises tydelig på toppscorerlista.  Venstrekant Mina Hesselberg og høyrekant Andrea Sandkvist Fossli har scoret ikke mindre enn 95 scoringer til sammen denne sesongen.  Follo er favoritter.

Andrea Sandkvist Fossli (Follo) og Mia Kristine Strand (Charlottenlund).

Siste 3 kamper
Follo mot:  Volda 27-22, Levanger 32-25, Fjellhammer 32-20.  3 seire.

Charlottenlund mot:  Gjerpen 23-26, Bærum 26-22, Levanger 24-31.  1 seier – 2 tap.

Follo:  Katarina Karlsen Ugland 58, Andrea Sandkvist Fossli 48, Mina Hesselberg 47.

Charlottenlund:  Fride Lunne Mastad 46, Ingeborg Rolseth Holt 46, Ine Sagosen 45.